Омбудсманът Диана Ковачева внесе в Народното събрание промени в Закона за

...
Омбудсманът Диана Ковачева внесе в Народното събрание промени в Закона за
Коментари Харесай

Омбудсманът предлага да отпадне глобата за сгрешена винетка

Омбудсманът Диана Ковачева внесе в Народното събрание промени в Закона за пътищата и Закона за придвижване по пътищата,. Новите текстове плануват да се прекрати начисляването на такси и санкции за водачи, които са позволили неточност в изписването на регистрационния номер до три признака или са изпуснали знак при закупуването на електронна винетка. Това оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

В момента законът планува обезщетителни такси от 70 лв. дневно или санкция от 300 лв., в случай че таксата не бъде заплатена. Шофьорите обаче  разбират напълно инцидентно и с огромно забавяне, че са им наложени многочислени обезщетителни такси от 70 лв.. Така на процедура те са глобени неведнъж за неточност, позволена несъзнателно при изписване на регистрационния номер на транспортното средство, без даже да подозират, че са извършители, стимулира се омбудсманът. Затова Ковачева предлага уведомяването за такива насъбрани обезщетителни такси към Агенция " Пътна инфраструктура "  да става в границите на 3 работни дни.

Още през февруари  тази година Диана Ковачева огласи случай, при който лидер на автомобил за 3 месеца има регистрирани 50 нарушавания и дължи 3500 лв., но разбира за това инцидентно, по време на път от екип на тол ръководството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР